- אישור קונסטרוקטור לכל צורך
- אישור קונסטרוקטור מקיף
- ליווי אישי
- ניסיון מעל 10 שנים
אם אתם מחפשים אישור קונסטרוקטור או ללמוד יותר אודותיו הגעתם אל המקום הנכון. בעמוד הזה תלמדו מהו אישור קונסטרוקטור, מהם השלבים עד קבלת אישור קונסטרוקטור, האם ניתן להתחיל בבניה לפני אישור קונסטרוקטור, וכיצד ניתן לחסוך בעלויות השיפוץ באמצעות ניסיון של קונסטרוקטור מקצועי. אישור קונסטרוקטור הוא חובה ולכן חשוב לקרוא את הסעיפים ולהישאר מעודכנים.
תוכן עניינים
מה זה אישור קונסטרוקטור?
אישור קונסטרוקטור מתיר לבעל הנכס לקיים שינויים במבנה ע"פ התוכנית ההנדסית. על מנת לקבל אישור קונסטרוקטור יש להתחשב בביסוס שמתחיל את הבניה, והוא בדרך כלל יציקה של יסודות תת קרקעיים הנדרשים לעמוד בתקני הבטיחות, יחד עם עבודות עפר כשזה מבנה חדש או כשהאלמנט נבנה מחוצה לו.
מה יעשה הקונסטרוקטור?
הקונסטרוקטור יבדוק את יציבות היסודות, עומקם, חיבורים נוספים ואת היחסים ההנדסיים ביניהם (שקיעה דיפרנציאלית וקונסולודציה). בדיקת יסודות וחיבורים ע"י חישוב מומנט לא רק של מבנה אלא גם של אלמנטים כמו קירות גבס, קונסטרוקציה גבס, תקרות גבס, תוספות בניה שונות כמו מערכות סולאריות וכמובן גגות שונים.
השלבים בקבלת אישור קונסטרוקטור
1. שלבי התכנון
מרגע שהזמנתם מאדריכל את השרטוטים שלכם אתם יכולים גם לחפש במקביל את הקונסטרוקטור שיתחיל לעבוד על תכניות ההנדסיות, כולל הוצאת אישורים והיתרים, ותכנון העבודה.
זה נכון לא רק לבניית בית אלא גם לכל שיפוץ כולל שאתם רוצים לעשות או לבניית תוספות בנייה או מתקן חדש בחצר או ליד הבית.
אם השיפוץ כולל שינוי מהותי בתכניות הבנייה בבית רק הקונסטרוקטור מוסמך לאשר זאת בהתאם לחישובים ולתכניות הבנייה משום שהוא היחיד שיודע אם זה מותר או אפשרי מבלי לסכן אתכם ואת שלמות המבנה.
2. שלבי ביצוע
הזמנת קבלני עבודה ותיאום ביניהם, הכנת תכניות עבודה, הוצאת אישורי הבנייה ותיאום מול גורמים רשמיים, טיפול בחישובים ובהזמנות החומרים ובכלי העבודה והמתקנים.
בין היתר, פיקוח על כל שלב בבנייה ונוכחות פיזית בשטח על מנת שהכל ייעשה כשורה וללא ליקויים וללא חריגות מהעבודה המתוכננת ומהשרטוטים המקוריים. הביצוע כולל פיקוח והכוונה של הקבלנים ותיאום ביניהם.
חישובי עלויות הם החלק החשוב של העבודה והביצוע משום שהוא אמור לחסוך לכם עלויות ללא הוצאות מיותרות על טעויות וליקויים ועל הזמנת חומרים בזמן ובכמות הנכונה.
3. שלבי בקרה
בקרה היא כל מה שנעשה בשטח כדי לוודא שהקונסטרוקטור פועל לפי התכניות של האדריכל מבלי לחרוג ולעבור באתר הבנייה כדי לבדוק האם נעשו ליקויי בניה, והאם ליקויים אלו תוקנו בהתאם להנחיות שלו בזמן וללא חריגות בזמן וחריגות מהתחשיבים של חומרים ולוח זמנים.
הקונסטרוקטור מטפל לא רק בכך אלא עובד צמוד לשרטוטים ולתכנית האדריכלית ומוודא שכל ההיבטים ההנדסיים מתבצעים נכון והקונסטרוקציה עצמה מתקדמת ללא סיכונים וליקויי בטיחות.
זה כולל גם את העמידה בחוקי הבטיחות נגד רעידות אדמה, למשל, כך שכל הקונסטרוקציה עצמה נבנית בצורה תקנית ונכונה, גם השלד וגם המעטפת והתשתיות.
עם אישור שמגיע מקונסטרוקטור מקצוען תוכלו לצמצם בעלויות הבניה
קונסטרוקטור מקצועי מוריד עלויות. רבים מאיתנו רואים את בעלי המלאכה בתחום הבטיחות כבעלי מקצוע שיעלו לא מעט כסף לתהליך וחלקנו אף מנסים להוזיל עלויות איתם ככל האפשר, אך תדעו לכם שבחירה בבעל מקצוע טוב יכולה להוזיל לכם עשרות אם לא מאות אלפי שקלים בתהליך.
ההבדל בין אישור קונסטרוקטור להיתרי בניה
האם אפשר להתחיל שיפוץ או בניה לפני קבלת אישור?
אישור קונסטרוקטור הינו דרישה חוקית. האישור שניתן בעקבות בדיקה מקרוב מאשר כי שינוי או התקנת מדרגות חדשות או הקמת מרפסת או פרגולה וכיוצא בזה אינו מערער את יציבות המבנה. האישור נועד לאשר שבניה או שיפוץ יבוצעו תחת סטנדרטים בטיחותיים מבחינה הנדסית. את האישור צריך להוציא לפני שמתחילים בניה או שיפוץ שכן הקונסטרוקטור צריך לבדוק את התוכניות למפרע.
הליכי בינוי ושינויים במבנים קיימים הינם מורכבים. האישור צריך להינתן לאחר בדיקה בדיוק במעבר שבין התכנון לבין הביצוע. חשבו על מצב שבו מתכננים שבירת עמוד או קיר, ולאחר ביצוע העבודה מגלה קונסטרוקטור שהוזמן כי היה זה קיר תמך ששומר על יציבות מבנית. במידה ומתברר כי פעולה שתוכננה איננה ישימה מבחינה הנדסית, ניתן לבצע שינויים בתכנון ולחפש חלופות, על מנת להשיג תוצאה טובה אך גם בטיחותית ועמידה מבחינה הנדסית.
אישור קונסטרוקטור לשלד מבנה
בדיקה קונסטרוקטיבית של שלד מבנה הוא שלב הקונסטרוקציה הקריטי ביותר שנבנה על פי תכנית מסודרת והיא חייבת להיות יציבה ובטוחה וללא חשד ליקויי בנייה. שלד המבנה מורכב מעמודים והוא נושא עליו את העומס של כל המבנה או המתקן ולכן מחייב בדיקה מעמיקה שהוא יכול לשאת את העומס ואת משקל המבנה או המתקן.
החלק המרכזי של כל עבודת הבנייה הוא השלד של המבנה וליקויים בו מצביעים על ליקויים בכל המבנה משום שכל מה שייבנה עליו לא יחזיק מעמד ולא יעמוד בתקנות הבטיחות והחוקים ההנדסיים הבסיסיים ביותר ולכן עבודתו של הקונסטרוקטור תהיה מוגבלת.
אישור קירות תומכים
קונסטרוקטור בודק שקירות המונחים כחלק מהשלד כמו קירות גבס ותקרות גבס, חייבים להיבנות נכון ולהתחשב בעומסים ההנדסיים.
חלק מהקירות התומכים נושאים בעומס וחלקם לא, ולכן כל האלמנטים שנבנים מגבס צריכים להיבנות בשילוב נכון עם קירות השלד והמבנה האחרים שנבנו לפניו או תוך כדי בנייה, משום שיש חשיבות לחלוקת המשקלים והעומסים. הקונסטרוקטור יכול לבצע חישובים נכונים של עומס מבנה ושל שילוב נכון עם שאר הקירות והקורות בשלד.
אישור תוספות בניה
גימור ותוספות שונות שנעשות בימינו במבנים שונים גם שנים לאחר הבנייה מחייבים אישור קונסטרוקטור כדי לוודא שאין כאן הפרה של איזונים הנדסיים שונים בגלל התערבות שכזאת.
יכול להיות בגלל תוספות בנייה כמו קירות ומחיצות או הוספת תקרות דקורטיביות שונות וגם בגלל מערכות שונות ואלמנטים אסתטיים שרוצים להוסיף, מבלי להתחשב ביציבות המבנה והשלד שנושא אותם.
התחשבות בתשתיות המבנה הינן קריטיות ביותר
בתשתיות ומערכות בניין, כמו צנרת, חשמל, תקשורת, ביוב ועוד, יש לוודא מבחינה קונסטרוקטיבית שהן נבנו נכון ובמיקום המדויק על מנת לתפקד ולא לגרום לליקויי בטיחות שונים
התחשבות בגג המבנה
כמו כן, מערכות שונות וקונסטרוקציות גג שנוספות למבנים, צריכות להיות בחישוב הנדסי בטוח שמשתלב במבנה ללא הוספת עומסים וליקויים – שעלולים לפגוע במבנה הגג ועלולים להוות מכשול בקבלת אישורים קונסטרוקטיביים.
התחשבות הנדסית בגישה מלאה אל תשתיות המבנה
על אחריות הקונסטרוקטור לוודא כי תשתיות המבנה נמצאות במיקום הנכון שלהן ללא פגיעה בתברואה ובשימוש נוח בהן ובגישה נוחה אליהן במקרה חירום, נושא בטיחות קונסטרוקטיבי הינו חשוב במיוחד בגלל מיקומן בתוך קירות, רצפות, בתוך התקרה או על הגג והינו קריטי בקבלת האישורים הנדרשים.
אישור קונסטרוקטור בכל איזורי הארץ
אישור קונסטרוקטור בתל אביב
אם אתם גרים בתל אביב ומחפשים שירותי קונסטרוקטור אמין ומקצועי בתל אביב ויבצע שרטוט או יתן אישור קונסטרוקטור לכל פרויקט שצריך, כדאי שתיכנסו לעמוד ותקראו בהרחבה על שירותיו של יורם בעיר תל אביב.
אישור קונסטרוקטור בפתח תקווה
אם הנכם מתגוררים בעיר פתח תקווה, ואתם עומדים בפני פרויקט בניה, מוטב שתשכרו שירותיו של קונסטרוקטור מקצוען בפתח תקווה עם ידי זהב ועקרונות חזקים יותר מברזל – מקצועיות, מהירות וחסכון.
אישור קונסטרוקטור בשרון
אם אתם בפני פרויקט בניה או שיפוץ והנכם מתגוררים באיזור השרון, מוטב שתשכירו את שירותיו של קונסטרוקטור מומלץ בשרון, קונסטרוקטור כזה שחוקי בטיחות הם לא משחק, ושירות שלא יורד מרמת הבטיחות.
מידע מקצועי נוסף
שירותי האישורים שלנו בכל איזורי הארץ
- צפון
- הרצליה
- תל אביב
- פתח תקוה
- אשדוד
- דרום
- כפר סבא
- הוד השרון
- ראש העין
- באר שבע
אישור קונסטרוקטיבי: 'TOTAL' היא הבחירה המושלמת
מר יורם כליפה, מייסד TOTAL:
"חברתנו דוגלת במתן שירות בו תקבלו מעטפת מלאה ומענה בכל האמור להנדסת מבנים והנושאים הקשורים, אנו מלווים את לקוחותינו מהשלב הראשון, דרך שלב קבלת ההיתרים ועד שלב הגמר."
יחד עם ניסיון ומוניטין של שנים בתחום, חברת 'טוטאל' הפכה להיות הבחירה הכמעט ברורה של אנשי מקצוע רבים. אנו מאמינים שעם ניסיון, איכות ויחס אישי וחם אפשר להגיע לתוצאות יפות.
לקבלת ייעוץ ראשוני מקצועי ללא התחייבות צרו קשר או השאירו פרטים
שאלות ותשובות נפוצות
בדק בית הוא הליך מקיף של בדיקת בית מהאישורים וההיתרים ועד היישום והביצוע בשטח, שעושים בדרך כלל בשני מקרים: כאשר מסיימים לבנות בית או לשפץ אותו ויש לוודא שהכל תקין, נבנה כראוי וללא ליקויי בנייה שיש לתקן כמה שיותר מוקדם. או כאשר רוצים לקנות או למכור בית, או לשפץ אותו. בשלב זה זקוקים לבדק בית שבודק כל מה שנבנה וזקוק לשיפוץ או מה שיש לתקן אם זה אפשרי. כמובן שבודקים גם התאמה להיתרי הבנייה ולאישורים הרשמיים שניתנו.
ליקויי בנייה בישראל הם רבים מדי וקשה להילחם בהם ללא קונסטרוקטור, שהוא מהנדס הבנייה שבודק אותם, רצוי שזה יתחיל כבר בתכנון הבנייה ותוך כדי עבודת הבנייה והקבלנים השונים. זוהי הדרך הטובה ביותר למנוע אותם. אם אין ברירה ומגיעים בסוף הבנייה, רצוי לבדוק אותם כמה שיותר מהר ולתקן אותם לפי דו"ח הקונסטרוקטור והוראותיו.
שינויים בבית קיים כפופים להנחיות שמתירות לבנות ולשפץ ללא היתר בנייה אם הם עומדים בתנאים שלעיל, אבל בכל מקרה, רצוי מאוד לשכור קונסטרוקטור למקרים רבים שבהם לא ידעתם אפילו שצריך, כמו שבירת קירות וחלוקה מחדש של הבית, תוספת קירות גבס ותקרת גבס, בניית מחיצות, פרגולות, דקים ועוד.
כאשר מתכננים נכון את הבנייה ומחשבים את החומרים ואת עלויות הבנייה, קונסטרוקטור מחשב את כל מה שנדרש ובונה בצורה יעילה את תכנית העבודה כך שלא ייווצרו עיכובים בעבודה או בזבוז בקנייה לא מחושבת של חומרים. גם כשהוא מתקן את הליקויים היקרים מראש הוא חוסך מכם את עלויות התיקונים בעתיד.
תוספות בנייה לא יכולות להתבצע אם הן פוגעות בשלד או מפרות את האיזון ההנדסי שלפיו נבנה המבנה. כל תוספת שתגרום לליקויי בטיחות ולסכנת קריסה לא יכולה להיבנות וזהו תפקידו של הקונסטרוקטור לחשב ולתכנן את הבנייה, לפקח ולבקר את העבודה.
קונסטרוקטור הוא מהנדס בנייה המתמחה בתחום זה ונרשם בפנקס המהנדסים ומקבל רישיון מהנדס בנייה.
חוק התכנון והבנייה קובע שאסור להרוס קירות או כל אלמנט בנוי כלשהו במבנה הנדסי לאל אישור קונסטרוקטור, מחשש שזה ימוטט את הבניין עקב הפרת האיזון ההנדסי של השלד. זה כולל גם תוספת אלמנטים וזה כולל הריסת קירות בטון וקורות. קונסטרוקטור נותן אישור הנדסי לכך אחרת מדובר בעבירה על החוק.
בלוג הנדסאים
הצהרת נגישות
מבוא: הזירה האינטרנטית הנה פלטפורמה לביטוי וייצוג עצמי, היא משמשת אותנו כזירה חברתית ופוליטית. אנו רוכשים ומוכרים, עובדים ונחשפים באמצעותה כיום יותר מבעבר. וככזו ישנה
אדריכלות והיתרים
משרדי טוטאל מספקים מגוון שירותי אדריכלות, בליווי אישי של הקונסטרוקטור, יורם כליפה. השירותים ניתנים בגישה של "הכל תחת קורת גג אחת" – כאשר גם התוכניות
מה זה קונסטרוקטור? מהם תפקידיו?
מי הוא הקונסטרוקטור ומהם תפקידיו? קונסטרוקטור הוא מהנדס / הנדסאי אשר בידיו סמכויות לתאם ולתכנן ולאשר את מהלך הבנייה של הפרויקט הלכה למעשה. הקונסטרוקטור עוסק בכמה היבטים של