אישור קונסטרוקטור לבריכה הוא חובה – ממש כפי שבניית מבנה ואפילו שיפוץ או הוספת חדר דורשים תכנית קונסטרוקציה באופן מוקפד ושרטוטים הכולל בין היתר את ההיבט ההנדסי, כך גם כאשר מתכננים בריכה בחצר הבית.
תוכן עניינים
- קראו עוד בהרחבה על שירותי בדיקת מהנדס קונסטרוקציה >>
- בדרך לשיפוץ? קראו עוד על אישור קונסטרוקטור >>
- תוכלו למצוא את יורם כליפה בפנקס ההנדסאים הרשום >>
- מעבר מהיר לשאלות ותשובות
קונסטרוקטור לבריכה שהוא גם יועץ בטיחותי
עבודה עם קונסטרוקטור המספק אישורי בנית בריכה, שהוא גם יועץ בטיחותי לבריכה יחסוך לכם כאבי ראש ועבודה עם בעלי מקצוע רבים יותר.
יורם כליפה הוא קונסטרוקטור בריכה וגם יועץ בטיחות בכל ההיבטים: שימוש נכון בבריכה ללא סיכונים (כמו קפיצה במקומות שאינם מיועדים לכך), מניעת התחשמלות, מניעת החלקה, מניעה מחומרים שיכולים להזיק וכמובן עמידה בכל החוקים והתקנות הנדרשים לקבלת אישור בבניית בריכה במבחינה בטיחותית, לוגיסטית, וגם חוקית הקשורה להיתרי בניה מהרשות המקומית.
כך לא יהיו לכם הפתעות והבריכה תיבנה על פי תכנון מוקפד, מסודר הלוקח בחשבון את כל הנתונים וכל הדרישות.
כיצד בונים תכנית קונסטרוקציה לבריכה
כיוון שמדובר על תכנון מורכב תוך התחשבות בגורמים שונים, לתכנון בריכה ישנם מספר שלבים עיקריים
1. תיאום ציפיות מול הלקוח והבנת הצרכים הבסיסיים לפני בניית הבריכה
השלב הראשון בתכנון הבריכה יעשה בהדמיה תלת ממדית בה יבואו לידי ביטוי רצונותיו של הלקוח והציפיות שלו. הדבר דומה לתכנון מטבח הנעשה באמצעות הדמיה תלת ממדית וסקיצות.
2. שרטוט תכנית קונסטרוקציה לבריכה לפני תכנון קונסטרוקטיבי
לאחר הבנת הרצונות והציפיות והכנת מודל רעיוני לבריכת שחייה, עוברים לשלב התכנון המעשי יותר, כיצד להוציא אל הפועל את הרעיון. בשלב זה מתוכנן מבנה הבטון של הבריכה לפני החיפויים.
אז מועברת תכנית זו לידיו של קונסטרוקטור לתכנון הנדסי מדויק. נעשית המרה של התכנית הראשונית לתכנית עבודה בתוכנה ייחודית כמו REVIT בפורמט הכולל חתכים של הבריכה.
3. מעבר מתוכנית כללית לתכנית קונסטרוקציה
הקונסטרוקטור מקבל את כל הנתונים, השרטוטים והחתכים ובהתאם לכך מתכנן את בניית שלד הבריכה, ממש כפי שעושה קונסטרוקטור בניין כשמדובר מעל בניית בית.
4. תכנון כל הפרטים ההנדסיים של הבריכה בעזרת תוכנה ייעודית
בעזרת התוכנה הייעודית לתכנון בריכות ניתן לתכנן את כל הפרטים החשובים כ"כ בתפעולה ותחזוקתה של בריכה: תעלות גלישה, כיסויים חשמליים, מהלכי צנרת, חדר המכונות. נעשה תרשים זרימה מפורט של מהלך הצנרת בבריכה עצמה וגם בחדר המכונות, חישוב ספיקות, קוטר הצינורות, נפח מיכל האיזון ועוד.
5. תכנון מערכת חשמל ובקרה ועיצוב סביבת הבריכה:
מעבר לתכנון המבני של שלד הבריכה, קונסטרוקטור לבריכת שחייה יכול ללוות ולייעץ גם בהיבטים האדריכליים כמו עיצוב סביבת הבריכה, ריצוף, כולל נושא הבטיחות ומניעת החלקה, אזורי ישיבה, גידור הבריכה ועוד.
אישור קונסטרוקטור לבריכה על גג
בשנים האחרונות לא מעט אנשים בוחרים לפנות אל קונסטרוקטור בריכה על גג וזה לא במקרה. הסיבה לכך ברורה, שכן כל הנושא של בריכות על גגות הופך להיות להיט גדול. לכן אפשר להבין אתכם אם גם אתם חושבים על האפשרות הזאת, אך קחו בחשבון שמדובר על עבודה שחובה לבצע בצורה מקצועית כדי למנוע תקלות ותאונות מצערות.
אז מה צריך לעשות כדי לקבל אישור בריכה על גג?
כדי להתקין בריכה על גג צריך לפנות אל איש מקצוע מתאים. אומנם בניית בריכה על גג אינה מורכבת כמו בניית בניין שלם מהיסוד, אך יש מגוון רחב של נתונים שצריך לקחת בחשבון. לכן ברור מדוע על שירותיו של קונסטרוקטור בריכה על גג אי אפשר לוותר.
בין יתר הפרמטרים שבאים לידי ביטוי בבניית בריכות על גג ניתן לראות שיש התחשבות לא רק בתקציב של הלקוח, אלא גם בגורמים שונים כמו: שטח הגג, המשאבות שצריך להתקין בבריכה, התאורה, החשמל וכל אלמנט שיוכל להגביר את הבטיחות במקום.
האם חייב את אישור הקונסטרוקטור לבריכה?
תכנון ושרטוט של בריכה צריכה להיות בנויה כך שתוכל להכיל כמות מסוימת של אנשים, להיות בטוחה ומבוססת על יסודות שימנעו מצבים של סדקים, שקיעה, התמוטטות או כל מצב מסוכן אחר.
תכנון ואישור בניית בריכה אינם מורכבים כמו בניית מבנה רב קומות אך הם מורכבים מספיק בכדי שהתכנון יעשה על ידי קונסטרוקטור בריכה המומחה בהנדסת בניין בכלל ומכיר היטב את הדרישות והצרכים בבריכה.
לקבלת אישור לבריכה מקונסטרוקטור יש לקחת בחשבון לא רק את מבנה הבריכה עצמו אלא את כל הנלווה לו כמו מערכת החיטוי והסינון, משאבות, חשמל ותאורה, ובכלל אזור הבריכה כולו.
קונסטרוקטור לבריכת שחייה: 'יורם כליפה' היא הבחירה המושלמת
TOTAL – אישורי קונסטרוקציה והיתרי בנייה הפכה בשנים האחרונות ל"בית שני" עבור אדריכלים, קבלנים, לקוחות במגזר העסקי והציבורי והן במגזר הפרטי.
מר יורם כליפה, מייסד 'טוטאל' –
"חברתנו דוגלת במתן שירות בו תקבלו מעטפת מלאה ומענה בכל האמור להנדסת מבנים והנושאים הקשורים, אנו מלווים את לקוחותינו מהשלב הראשון, דרך שלב קבלת ההיתרים ועד שלב הגמר."
יחד עם ניסיון ומוניטין של שנים בתחום, חברת 'טוטאל' הפכה להיות הבחירה הכמעט ברורה של אנשי מקצוע רבים. אנו מאמינים שעם ניסיון, איכות ויחס אישי וחם אפשר להגיע לתוצאות יפות.
לקבלת ייעוץ בריכה ראשוני מקצועי ללא התחייבות צרו קשר או השאירו פרטים.
שאלות ותשובות נפוצות
בדק בית הוא הליך מקיף של בדיקת בית מהאישורים וההיתרים ועד היישום והביצוע בשטח, שעושים בדרך כלל בשני מקרים: כאשר מסיימים לבנות בית או לשפץ אותו ויש לוודא שהכל תקין, נבנה כראוי וללא ליקויי בנייה שיש לתקן כמה שיותר מוקדם. או כאשר רוצים לקנות או למכור בית, או לשפץ אותו. בשלב זה זקוקים לבדק בית שבודק כל מה שנבנה וזקוק לשיפוץ או מה שיש לתקן אם זה אפשרי. כמובן שבודקים גם התאמה להיתרי הבנייה ולאישורים הרשמיים שניתנו.
ליקויי בנייה בישראל הם רבים מדי וקשה להילחם בהם ללא קונסטרוקטור, שהוא מהנדס הבנייה שבודק אותם, רצוי שזה יתחיל כבר בתכנון הבנייה ותוך כדי עבודת הבנייה והקבלנים השונים. זוהי הדרך הטובה ביותר למנוע אותם. אם אין ברירה ומגיעים בסוף הבנייה, רצוי לבדוק אותם כמה שיותר מהר ולתקן אותם לפי דו"ח הקונסטרוקטור והוראותיו.
שינויים בבית קיים כפופים להנחיות שמתירות לבנות ולשפץ ללא היתר בנייה אם הם עומדים בתנאים שלעיל, אבל בכל מקרה, רצוי מאוד לשכור קונסטרוקטור למקרים רבים שבהם לא ידעתם אפילו שצריך, כמו שבירת קירות וחלוקה מחדש של הבית, תוספת קירות גבס ותקרת גבס, בניית מחיצות, פרגולות, דקים ועוד.
כאשר מתכננים נכון את הבנייה ומחשבים את החומרים ואת עלויות הבנייה, קונסטרוקטור מחשב את כל מה שנדרש ובונה בצורה יעילה את תכנית העבודה כך שלא ייווצרו עיכובים בעבודה או בזבוז בקנייה לא מחושבת של חומרים. גם כשהוא מתקן את הליקויים היקרים מראש הוא חוסך מכם את עלויות התיקונים בעתיד.
תוספות בנייה לא יכולות להתבצע אם הן פוגעות בשלד או מפרות את האיזון ההנדסי שלפיו נבנה המבנה. כל תוספת שתגרום לליקויי בטיחות ולסכנת קריסה לא יכולה להיבנות וזהו תפקידו של הקונסטרוקטור לחשב ולתכנן את הבנייה, לפקח ולבקר את העבודה.
קונסטרוקטור הוא מהנדס בנייה המתמחה בתחום זה ונרשם בפנקס המהנדסים ומקבל רישיון מהנדס בנייה.
חוק התכנון והבנייה קובע שאסור להרוס קירות או כל אלמנט בנוי כלשהו במבנה הנדסי לאל אישור קונסטרוקטור, מחשש שזה ימוטט את הבניין עקב הפרת האיזון ההנדסי של השלד. זה כולל גם תוספת אלמנטים וזה כולל הריסת קירות בטון וקורות. קונסטרוקטור נותן אישור הנדסי לכך אחרת מדובר בעבירה על החוק.