אישור ע"י קונסטרוקטור מורשה לפרגולה - יורם כליפה
קבלת אישור לפרגולה היא כמו קבלת היתר לכל מבנה אחר מכיוון שפרגולה אשר לא מאושרת ע"י קונסטרוקטור עלולה להיות מאוד מסוכנת ולסכן חיי אדם.
עקב זאת, קיימת החובה לקבלת אישור קונסטרוקטור לפני שמתחילים לבנות פרגולה בחצר או במרפסת דירה. הקונסטרוקטור יבטיח שהפרגולה תיבנה נכון ושהיושבים בצילה לא יהיו בסכנה בשום שלב.
תוכן עניינים - קפיצה מהירה
מתי עדיף לקבל אישור לפרגולה מקונסטרוקטור? לפני או אחרי הבנייה?
מבחינה בטיחותית ותקנית רצוי לקבל את אישור הקונסטרוקטור טרם התחלת העבודה וכך, הוא יוכל לקבוע מראש אלמנטים חשובים – כמו היכן ימוקמו עמודי התמך של הפרגולה תוך הקפדה על תוכנית האדריכל, ושורה של חישובי מומנט – שקיעה, כמויות ועוד.
למרות האמור לעיל יכול הקונסטרוקטור לאשר פרגולה שכבר עומדת על תילה לאחר שבדק אותה בקפידה והחליט שנבנתה על פי כל התקנים ההנדסיים המחויבים.
- זקוקים לליווי בהגשת תכניות היתר לעירייה? יורם כליפה מציע ליווי בהגשת תכניות היתר בנייה לעירייה.
- תוכלו למצוא את יורם כליפה בפנקס ההנדסאים הרשום >>
אישורים הנדרשים לבניית פרגולה
עד שנת 2014 כל אדם שרצה לבנות פרגולה היה מחויב בהוצאת היתרי בנייה מהרשות המקומית בשטחה הוא מתגורר. הדבר גרם לכך שתהליך הבנייה היה ארוך והאזרח נדרש להליך ביורוקרטי מייאש.
בשנת 2014 חוקקה "רפורמת הפרגולות" שפטרה את המבקשים מההליך הביורוקרטי מול הרשות המקומית.
מאותו הרגע נדרש המבקש רק ליידע את הרשות המקומית בתוכנתו לבנות פרגולה תוך 45 ימים מתחילת העבודה ולהציג אישור קונסטרוקטור שמאשר שהפרגולה יציבה ובטוחה.
חוק "המצללה" לפרגולות שחייבים להכיר
חוק "המצללה" כפי שמכונת הפרגולה בחוק, מאשר פטור מאישורי בנייה בתנאים הבאים בלבד –
- גודלה של הפרגולה לא יותר מ- 50 מ"ר או רבע משטח החצר הכולל שלכם.
- יש לשמור על כך שחומר הקירוי של הפרגולה לא יהיה אטום ויהיו מרווחים של מינימום 40 אחוזים משטח הקירוי הכולל.
- איסור מוחלט לבנות קירות לפרגולה, קירות הופכים את המבנה מידית לחדר הדורש אישורי בנייה.
- הבנייה מותרת מחומרים קלים בלבד
הפרגולה כבר מוכנה והקונסטרוקטור אינו מאשר – מה עושים?
ראשית, ניתן למנוע מצב כזה על ידי הזמנת הקונסטרוקטור לפני תחילת בניית הפרגולה ועמידה מראש בכל דרישותיו. במידה ובכל זאת בניתם פרגולה, הזמנתם קונסטרוקטור, הוא מצא ליקויי בנייה ואיננו מאשר את הפרגולה, מה עושים?
הקונסטרוקטור ישאיר בידכם מסמך מקצועי ובו תיאור מפורט של הליקויים והדרך לתקנם, תזמינו שוב את קבלן הביצוע שלכם והוא יידרש לתקן את הליקויים בהתאם להוראות הקונסטרוקטור.
לאחר סיום העבודה תזמינו שוב את הקונסטרוקטור בתקווה שהפעם תקבלו את האישור המיוחל חתום על ידו. עתה, הגישו את האישור לרשות.
קיבלתם אישור מקונסטרוקטור מה עכשיו?
לאחר שיש בידכם אישור חתום על ידי קונסטרוקטור שמאשר את יציבות ותקינות הפרגולה שלכם, עליכם להעבירו לנציגי הרשות המקומית העוסקים בנושא.
ניתן לעשות זאת על ידי העברת האישור באון ליין ולמי מכם שאוהבים לבצע הליכים פנים אל פנים, ניתן כמובן לגשת למשרדי הרשות ולהגיש ידנית את האישור.
יורם כליפה - איש מקצוע חשוב לשירותכם
אנו נוטים לא פעם להתרגז על כך שנדרשים מאתנו אישורים כאלה ואחרים אולם, במקרה של אישור קונסטרוקטור לפרגולה ולכל פעולת בנייה אחרת.
מדובר בהליך חשוב שמבטיח לכם שקט נפשי שהמבנה שבניתם, גם אם מדובר רק בפרגולה לחצר, עומד בתקנים ההנדסיים שמבטיחים שהוא יציב ובטוח לשימוש.
קונסטרוקטור לאישור בניית פרגולה: 'טוטאל'
TOTAL – שירותי קונסטרוקטור, עבודות קונסטרוקציה והיתרי בנייה הפכה בשנים האחרונות ל"בית שני" עבור אדריכלים, קבלנים, לקוחות במגזר העסקי והציבורי והן במגזר הפרטי.
מר יורם כליפה, מייסד 'טוטאל' –
"חברתנו דוגלת במתן שירות בו תקבלו מעטפת מלאה ומענה בכל האמור להנדסת מבנים והנושאים הקשורים, אנו מלווים את לקוחותינו מהשלב הראשון, דרך שלב קבלת ההיתרים ועד שלב הגמר."
יחד עם ניסיון ומוניטין של שנים בתחום, חברת 'טוטאל' הפכה להיות הבחירה הכמעט ברורה של אנשי מקצוע רבים. אנו מאמינים שעם ניסיון, איכות ויחס אישי וחם אפשר להגיע לתוצאות יפות.
לקבלת ייעוץ ראשוני מקצועי ללא התחייבות צרו קשר או השאירו פרטים
בדק בית הוא הליך מקיף של בדיקת בית מהאישורים וההיתרים ועד היישום והביצוע בשטח, שעושים בדרך כלל בשני מקרים: כאשר מסיימים לבנות בית או לשפץ אותו ויש לוודא שהכל תקין, נבנה כראוי וללא ליקויי בנייה שיש לתקן כמה שיותר מוקדם. או כאשר רוצים לקנות או למכור בית, או לשפץ אותו. בשלב זה זקוקים לבדק בית שבודק כל מה שנבנה וזקוק לשיפוץ או מה שיש לתקן אם זה אפשרי. כמובן שבודקים גם התאמה להיתרי הבנייה ולאישורים הרשמיים שניתנו.
ליקויי בנייה בישראל הם רבים מדי וקשה להילחם בהם ללא קונסטרוקטור, שהוא מהנדס הבנייה שבודק אותם, רצוי שזה יתחיל כבר בתכנון הבנייה ותוך כדי עבודת הבנייה והקבלנים השונים. זוהי הדרך הטובה ביותר למנוע אותם. אם אין ברירה ומגיעים בסוף הבנייה, רצוי לבדוק אותם כמה שיותר מהר ולתקן אותם לפי דו"ח הקונסטרוקטור והוראותיו.
שינויים בבית קיים כפופים להנחיות שמתירות לבנות ולשפץ ללא היתר בנייה אם הם עומדים בתנאים שלעיל, אבל בכל מקרה, רצוי מאוד לשכור קונסטרוקטור למקרים רבים שבהם לא ידעתם אפילו שצריך, כמו שבירת קירות וחלוקה מחדש של הבית, תוספת קירות גבס ותקרת גבס, בניית מחיצות, פרגולות, דקים ועוד.
כאשר מתכננים נכון את הבנייה ומחשבים את החומרים ואת עלויות הבנייה, קונסטרוקטור מחשב את כל מה שנדרש ובונה בצורה יעילה את תכנית העבודה כך שלא ייווצרו עיכובים בעבודה או בזבוז בקנייה לא מחושבת של חומרים. גם כשהוא מתקן את הליקויים היקרים מראש הוא חוסך מכם את עלויות התיקונים בעתיד.
תוספות בנייה לא יכולות להתבצע אם הן פוגעות בשלד או מפרות את האיזון ההנדסי שלפיו נבנה המבנה. כל תוספת שתגרום לליקויי בטיחות ולסכנת קריסה לא יכולה להיבנות וזהו תפקידו של הקונסטרוקטור לחשב ולתכנן את הבנייה, לפקח ולבקר את העבודה.
קונסטרוקטור הוא מהנדס בנייה המתמחה בתחום זה ונרשם בפנקס המהנדסים ומקבל רישיון מהנדס בנייה.
חוק התכנון והבנייה קובע שאסור להרוס קירות או כל אלמנט בנוי כלשהו במבנה הנדסי לאל אישור קונסטרוקטור, מחשש שזה ימוטט את הבניין עקב הפרת האיזון ההנדסי של השלד. זה כולל גם תוספת אלמנטים וזה כולל הריסת קירות בטון וקורות. קונסטרוקטור נותן אישור הנדסי לכך אחרת מדובר בעבירה על החוק.