על פי החוק לתכנון ובניה כל בעל קרקע או נכס מחויב בקבלת היתר מן הרשות המקומית או העירייה עבור כל שינוי שמתבצע בנכס שלהם.
תהליך הגשת בקשה לקבלת היתר בניה הוא מלאכת מחשבת של ממש ודורש מאיתנו תיאום עם מספר גורמים שונים לפי חוק התכנון והבניה לשנת 1965. אם אתם מחפשים איש מקצוע להגשת תוכניות היתר בניה לעירייה, אתם במקום הנכון.
TOTAL מכסה את כל המקצועות הנחוצים במקום אחד ואתם חוסכים
אין זה משנה אם מדובר באדריכל ומהנדס או מיומנים או אזרח מן השורה הרגילה אשר מעוניין לבנות או להרחיב את ביתו – תהליך קבלת היתר הוא תהליך שיכול להיות לפעמים מתיש, כרוך בהרבה עבודה וסנכרון מול גופים שונים.
מייס חברת TOTAL – יורם כליפה מספק שירות ומעטפת מלאה בכל האמור להגשת תוכניות היתר לעיריות. החלטנו לרכז עבורכם את כל המידע האינפורמטיבי שיעזור לכם להבין אודות התהליך.
מה הוא למעשה היתר בניה?
כל מי שלפני בניית בית או הרחבה מסוימת של בנייה יודע שהוא צריך היתר בניה, אך מה זה למעשה היתר בניה? היתר בניה הוא אישור אשר ניתן על ידי הוועדה המקומית לתכנון ובניה ומהווה אסמכתא המאפשרת לכם להתחיל לבצע עבודות בניה.
אנחנו מאמינים שאתם שמעתם לא פעם על היתרי בנייה במקרים של פרויקטים חדשים, בניית בית חדש או תוספות בניה שונות בשטח שלכם אך יחד עם זאת גם קיימים עוד מקרים רבים בהם תצטרכו היתר בניה.
רק לאחר שיש בידכם היתר בניה חתום ומאושר תוכלו להתחיל לבצע את תהליך הבניה.
מתי נצטרך להגיש בקשה להיתר בניה?
למעשה קיימים לא מעט מקרים בהם תצטרכו להגיש בקשה לשם היתר בניה, אלו לא חייבים להיות רק במצבים של בנית בית חדש או הרחבה בתחומי השטח אלא גם במקרים אחרים בהם מתבצע שינוי במבנה כמו הריסה למשל. בין המקרים הנפוצים אנחנו יכולים לראות:
● סגירת מרפסת קיימת
● סגירת חניה
● חניה מקורה
● פרגולות
● שיפוצים
● הריסת בניין
● שינוי בכל קיר חיצוני – חלון חיצוני, גדר, סכך
● מבנים ארעיים – מכולות, מבנים ניידים
כמובן שיש עוד לא מעט מקרים אשר ידרשו מכם הגשת בקשה להיתר בניה, אנחנו ממליצים לקחת את העניין הזה בכובד ראש מאחר ומדובר במלאכת מחשבת של ממש ולהעסיק בעל מקצוע שיעשה עבורכם את העבודה.
איך לבדוק אם יש היתר על נכס קיים?
המידע נמצא בבניין העירייה או הרשות המקומית בתיק הבניין, תוכלו לגשת באופן עצמאי ולקבל מידע על נכס קיים. כמו כן, תוכלו להיעזר בנו לשם הוצאת המסמכים הרלוונטים.
תוכניות היתר לאישור יחד עם TOTAL
יורם כליפה – מייסד חברת TOTAL – קונסטרוקציה והיתרי בניה, המתמחה בכל הקשור לניהול פרויקטים, מתן היתרי בנייה ומעטפת מלאה ללקוחותיה. במהלך השנים צבר ניסיון, מוניטין וידע שהפכו לכוח ושמים את הלקוחות שלו בקדמת הבמה עם יחס אישי יחד עם תהליך מהיר ובטוח.
במהלך השנים פיתחנו קשרי עבודה טובים ברשויות אשר עוזרים לנו לזרז את התהליכים לצורך קבלת אישורים ללקוחותינו, החברה זוכה לאהדה בקרב מאות לקוחותינו ועכשיו אנו מזמינים אתכם להצטרף להצלחה!
לקבלת ייעוץ ראשוני מקצועי ללא התחייבות אנא צרו קשר או חייגו עכשיו: 073-7590332
בדק בית הוא הליך מקיף של בדיקת בית מהאישורים וההיתרים ועד היישום והביצוע בשטח, שעושים בדרך כלל בשני מקרים: כאשר מסיימים לבנות בית או לשפץ אותו ויש לוודא שהכל תקין, נבנה כראוי וללא ליקויי בנייה שיש לתקן כמה שיותר מוקדם. או כאשר רוצים לקנות או למכור בית, או לשפץ אותו. בשלב זה זקוקים לבדק בית שבודק כל מה שנבנה וזקוק לשיפוץ או מה שיש לתקן אם זה אפשרי. כמובן שבודקים גם התאמה להיתרי הבנייה ולאישורים הרשמיים שניתנו.
ליקויי בנייה בישראל הם רבים מדי וקשה להילחם בהם ללא קונסטרוקטור, שהוא מהנדס הבנייה שבודק אותם, רצוי שזה יתחיל כבר בתכנון הבנייה ותוך כדי עבודת הבנייה והקבלנים השונים. זוהי הדרך הטובה ביותר למנוע אותם. אם אין ברירה ומגיעים בסוף הבנייה, רצוי לבדוק אותם כמה שיותר מהר ולתקן אותם לפי דו"ח הקונסטרוקטור והוראותיו.
שינויים בבית קיים כפופים להנחיות שמתירות לבנות ולשפץ ללא היתר בנייה אם הם עומדים בתנאים שלעיל, אבל בכל מקרה, רצוי מאוד לשכור קונסטרוקטור למקרים רבים שבהם לא ידעתם אפילו שצריך, כמו שבירת קירות וחלוקה מחדש של הבית, תוספת קירות גבס ותקרת גבס, בניית מחיצות, פרגולות, דקים ועוד.
כאשר מתכננים נכון את הבנייה ומחשבים את החומרים ואת עלויות הבנייה, קונסטרוקטור מחשב את כל מה שנדרש ובונה בצורה יעילה את תכנית העבודה כך שלא ייווצרו עיכובים בעבודה או בזבוז בקנייה לא מחושבת של חומרים. גם כשהוא מתקן את הליקויים היקרים מראש הוא חוסך מכם את עלויות התיקונים בעתיד.
תוספות בנייה לא יכולות להתבצע אם הן פוגעות בשלד או מפרות את האיזון ההנדסי שלפיו נבנה המבנה. כל תוספת שתגרום לליקויי בטיחות ולסכנת קריסה לא יכולה להיבנות וזהו תפקידו של הקונסטרוקטור לחשב ולתכנן את הבנייה, לפקח ולבקר את העבודה.
קונסטרוקטור הוא מהנדס בנייה המתמחה בתחום זה ונרשם בפנקס המהנדסים ומקבל רישיון מהנדס בנייה.
חוק התכנון והבנייה קובע שאסור להרוס קירות או כל אלמנט בנוי כלשהו במבנה הנדסי לאל אישור קונסטרוקטור, מחשש שזה ימוטט את הבניין עקב הפרת האיזון ההנדסי של השלד. זה כולל גם תוספת אלמנטים וזה כולל הריסת קירות בטון וקורות. קונסטרוקטור נותן אישור הנדסי לכך אחרת מדובר בעבירה על החוק.
בלוג הנדסה
הצהרת נגישות
מבוא: הזירה האינטרנטית הנה פלטפורמה לביטוי וייצוג עצמי, היא משמשת אותנו כזירה חברתית ופוליטית. אנו רוכשים ומוכרים, עובדים ונחשפים באמצעותה כיום יותר מבעבר. וככזו ישנה
בטיחות
משרדי טוטאל מספקים מגוון שירותי בטיחות בליווי אישי של הקונסטרוקטור, יורם כליפה. השירותים ניתנים בגישה של "הכל תחת קורת גג אחת" – כאשר גם ייעוץ
אדריכלות והיתרים
משרדי טוטאל מספקים מגוון שירותי אדריכלות, בליווי אישי של הקונסטרוקטור, יורם כליפה. השירותים ניתנים בגישה של "הכל תחת קורת גג אחת" – כאשר גם התוכניות
מה זה קונסטרוקטור? מהם תפקידיו?
מי הוא הקונסטרוקטור ומהם תפקידיו? קונסטרוקטור הוא מהנדס / הנדסאי אשר בידיו סמכויות לתאם ולתכנן ולאשר את מהלך הבנייה של הפרויקט הלכה למעשה. הקונסטרוקטור עוסק בכמה היבטים של